Sonntag, 2. Juni 2013

Recep Tayyip Erdoğan- Ab Morgen, Ex türkischer Politiker in Spe / Yarından itibaren gelecegin eski Türkiye Başbakanı.

Türkce yorum almanca yorumdan sonra.


Ob Herr Erdogan Morgen Nacht in Mynanmar oder wonanders sein Bett haben wird, kann ich nicht genau sagen, aber... in der Türkei höchstens noch eine Nacht.

Ich bin auch fest davon überzeugt, dass die Polizeiangriffe gegen seit Tagen demonstirierenden Bürger weniger auf Erdogans Befehl getätigt wurden, sondern viel mehr von anderen AKP Leuten, die plötzlich Angst um ihren Posten bekamen.    Die gleichen Gründe sind auch für Medien zuzusprechen, die die geschmacklosen und menschenverachtenden Ereignisse nicht sehen wollten

Warum ich das behaupte?

Das Volk rief zwar "Weg mit Erdogan" aber meinte, alle AKP Funktionäre. Das haben alle ziemlich schnell verstanden, weshalb sie versucht haben mit allen Mitteln diesen zu stoppen. Leider gelang es nicht.. Pech? Ja, aber längst geplant und auch gewollt von anderen, die bereits ihre neue Kleider ausprobieren und sich schon auf ihren ertragreichen Posten freuen.

Der König ist Tot, es lebe der König!

In diesem Sinne, herzlichst

Ihre Tedora
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
TÜRKCE YORUM
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayin Erdoganin yataginin yarin geceden itibaren cok sevdigi Myanmar dami, yoksa baska bir yerdemi olacagini bilmiyorum, fakat  bir eksik yada bir fazla günde Türkiyede olmayacagindan eminim.

Ve, o vatandaslarimiza saldiran, onlari acimasiz gazlayan Polislere verilen emirlerin Erdogandan kaynaklandigini hic sanmiyorum.  Bu insanlik disi emirleri tatbike cevirenler daha cok onun  gölgesinde büyümüs ve simdi o sahane koltuklarinda sefa süren kisilerdir. Ayni sebep olan bitenleri görmek istemeyen medya icinde gecerlidir.

Ben böyle bir iddiayi nasilmi savunabiliyorum?

Türk Milleti gerci "Erdogan istifaya" diye günlerdir cagiriyor fakat esasinda bu istifa kelimesinin  bütün üst düzeydeki AKP liler icinde gecerli oldugunu en alt seviyedeki bir AKP li bile coktan anladi ve bütün imkanlarini kullandiklari halde hic bir sey elde edemediler. .  Bu bir talihsizlikmidir? Evet fakat senelerdir baskalarinin yardimiyla bilincli planlanan ve simdide gerceklestirilen bir durumdur. Onlar simdi yeni elbiselerinin provasiyla ugrasirken ayni zamandada yükselislerinin sevincinden hop hop hopluyorlar.

Ve.. bütün bu planlarin hesabi benim gururlu ve kale gibi dimdik durabilen milletime kesiliyor.

Lütfen buraya tiklayin: 2010da bu satirlarimi yazarken bu günlerin bu kadar cabuk gelecegini düsünmemistim.

Kral Öldü Yaşasın Yeni Kral!

01:41 AM - 25 Jul 10 Simdilik esen kalin, bütün vatandaslarima sevgiler, saygilar ve daha güzel gelecekler temenisiyle... 


Not: benim bu yorumumu bir türk klavyesiyle yazip, bana gönderebilen bir vatandasim olursa, cok sevinirim. Kusura bakmayin, internet üzerinden düzeltmeye bugün hic keyfim yoktu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Um Spamkommentare zu vermeiden, werden alle Kommentare vor Freischaltung überprüft. Ich bitte um Verständnis.